Distributieriem vervangen

Tijdig vervangen van de distributieriem voorkomt schade aan de motor. Carteam Niecar vervangt de distributieriem goed en tegen een scherpe prijs.

Wanneer en waarom de distributieriem vervangen?

Te lang doorrijden met een versleten distributieriem kan ervoor zorgen dat de distributieriem breekt. Als de distributieriem breekt kan het “binnenwerk” van de motor van uw auto ernstig beschadigd raken. Met dure reparaties tot gevolg.

Waarom de distributieriem vervangen bij Carteam Niecar?

Wij hebben de kennis én het juiste speciale gereedschap om uw distributieriem op de juiste manier én met een prettig tarief te vervangen.

Gemiddeld gaat een distributieriem tussen de 60.000 en 120.000 km mee. Wacht dus niet te lang en laat uw distributieriem bij Carteam Niecar vervangen.

Distributieriem vervangen

v.a.€ 249,-
  • Vervangen distributieriem
  • Vervangen waterpomp

Waterpomp vervangen?

Om de waterpomp tijdens het vervangen van de distributieriem niet te vervangen zien wij als verkeerde zuinigheid. De overlap aan werkzaamheden is groot, waardoor de extra kosten relatief gezien extra meevallen. Daarom is het verstandig om direct ook de waterpomp te vervangen.

Veelgestelde vragen over de distributieriem

Wat de distributieriem doet is een technische verhaal. De distributieriem is een getande riem die de overbrenging vormt tussen de krukas en één of meer nokkenassen. De nokkenas zorgt dat de cilinderkleppen open en dicht gaan op het juiste moment. Met een kapotte distributieriem rijdt de auto niet. Als het mis gaat en de distributieriem breekt zal dat in de praktijk tijdens het rijden gebeuren. Als dat gebeurt dan ontstaat er grote schade aan de motor. En als we hier “grote schade” zeggen, dan bedoelen we ook grote schade.

Niet elke auto heeft een distributieriem. Sommige automerken en/of types gebruiken een ketting of soms zelfs tandwielen. Merken die meestal geen distributieriem hebben zijn Toyota, BMW en Mercedes-Benz.

Wanneer de distributieriem breekt omdat deze niet op tijd is vervangen kan de motor vastlopen. Dit is niet alleen erg gevaarlijk in het verkeer; de auto stopt er ineens mee, maar ook de schade aan de motor kan oplopen tot duizenden euro’s. Het kan zelfs zo erg zijn dat de schade aan de motor niet meer te repareren is.

Dat kan! Kijk in het onderhoudsboekje voor informatie over de laatste vervangingsdatum. Niet ingevuld? Kijk dan of er een sticker zit onder de motorkap met daarop de laatste datum of kilometerstand waarop de distributieriem voor het laatst vervangen is. Geen sticker te vinden én u weet niet wanneer de riem voor het laatst vervangen is, kom dan direct langs om de distributieriem te laten controleren.
Nee, naast de riem zelf, worden bijna altijd ook de spanrollen, omkeerrollen en de waterpomp vervangen.
De onderdelen slijten samen mee met de distributieriem. Als één van deze onderdelen kapot gaat terwijl u net de distributieriem hebt vervangen, moet de riem weer gedemonteerd worden om bij de andere onderdelen te komen. Hier gaan arbeidskosten mee samen. Daarom vervangen we de onderdelen bijna altijd mee met de distributieriem.
In principe kunnen we van alle motoren die gebruik maken van een distributieriem deze vervangen. Merken met één of meer modellen die gebruik maken van een distributieriem zijn: Audi, Chrysler, Citroën, Dacia, Fiat, Hyundai, Kia, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Nissan, Renault, Saab, Opel, Volkswagen en Volvo.

Video distributieriem

Betaalbare tarieven

Bij autobedrijf Carteam Niecar in Alphen a/d Rijn betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en brengservice

Autobedrijf Carteam Niecar in Alphen a/d Rijn houdt u mobiel, ook als uw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig? Dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van onze service

Door een uitstekende storingsdiagnose en een juiste aanpak wordt er veel tijd en geld bespaard. Een wel zo prettig idee.